Avui parlem d''El caso Anne', de Gustavo Dessal, editat per Interzona

18/03/2019
  • Avui parlem d'El caso Anne, de Gustavo Dessal, editat per Interzona. Una novel·la basada en un cas real, amb ritme de 'thriller', una trama desgranada a poc a poc i de forma psicoanalítica, però amb un llenguatge molt planer. Enganxa. I serà difícil de trobar, però acabarà arribant a la llibreria.

    En parlem quan passeu per Documenta! #Documenta105


    Transcripció del vídeo:

    Èric del Arco: Hola! Avui tenim un llibre que ens ha portat la Nura. La Nura també l’hem portat ara, perquè estarà a Documenta a les tardes, fins que es cansi. Llibretera de tardes. I el Lluís passa al matí.

    Nura Nieto: Sí.

    E: I ens ha portat El caso Anne, de Gustavo Dessal, editat per Interzona, que és una editorial argentina però que imprimeix a Jaén.

    N: [Riu] Un dato.

    E: És veritat. Pensava que els portaven d’Argentina i que no n’hi havia, però no: els fan a Jaén i no n’hi ha.

    N: Perfecte, no n’hi ha enlloc.

    E: He de dir que m’ha agradat molt. Però per què me l’has recomanat?

    N: És l’última lectura que més m’ha cridat, l’última que he fet així del tirón. No vaig poder-la deixar. Vaig arribar a casa de la meva mare, me’l va posar a les mans i em vaig quedar asseguda a la taula fins que me’l vaig acabar. Tal qual.

    E: A mi m’ho vas dir i és veritat, jo també vaig començar i ostres, un psicoanalista, argentí...

    N: Sí... de primeres és una mica densito.

    E: Tòpic, no? Però jo l’he trobat que és com una nina russa, que vas traient una història de dins de l’altra. Hi ha la història de l’Anne, la història dels pares de l’Anne, la història dels altres pacients del doctor, la del doctor...

    N: ...amb el doctor que li fa els controls, també.

    E: ...i una sèrie de personatges secundaris. I te’n recordes que et vaig dir “això és una novel·la policíaca”. I no ho és, però...

    N: No ho és però té el ritme de thriller i sí, realment està plantejat d’una manera que no... Jo dic que no la vaig poder deixar anar perquè va deixant anar... bé, que la trama et va cridant d’una manera que no la pots... necessites saber ja la solució. Va posant els elements d’intriga molt equilibradament, crec.

    E: I a més amb una llengua que és molt fàcil.

    N: Sí, aquesta és una de les coses que volia destacar, precisament. Tot i que estem al camp de la psicoanàlisi i que és un camp que pot ser molt complicat i complex, l’interès que té [el llibre] en part és que està plantejant realitats molt complexes però d’una manera molt planera. I és un dels tons habituals d’aquest escriptor. Tot i que ell ha escrit ficció pura i dura altres vegades, en aquest cas parteix d’un cas real i ell el que fa és exposar aquestes realitats de la psicoanàlisi, aquestes estructures, sense fer servir una terminologia complexa.

    E: I no ho notes. Aquest llibre, gairebé sembla que et digui “el psicoanàlisi és fàcil”. [Riuen]

    N: Sí, aquest podria ser un altre títol...

    E: El recomanem?

    N: El recomanem moltíssim, i tant.

    E: El caso Anne, Gustavo Dessal, Interzona. Recomanat. Si el trobeu a algun lloc, perquè de moment no n’hi ha.

    N: De moment no n’hi ha però n’hi haurà més.

    E: Ho saps ja?

    N: Sí, ho sé. Aquesta de fet és la segona edició; la primera va sortir en tapa dura i es va esgotar rapidíssim. Tornarà a sortir en breus i també tornarà a sortir una continuació, perquè...

    E: Hi ha un Caso Anne 2?

    N: No, un Caso Anne 2, no, però sí més casos del Doctor Palmer, que és l’alter ego del Gustavo Dessal.

    E: Veus com és una sèrie policíaca?

    N: És una sèrie policíaca, sí. [Riuen]

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades