• 18/03/2024

    Avui parlem de «Cadascú a la seva i Déu contra tothom», de Werner Herzog. Traducció de Ramón Montón

    En Josep i l'Eric s'han inspirat en l'art de Herzog, allunyat del cànon predeterminat. «Cadascú a la seva i Déu contra tothom» és una introducció al seu món i a les experiències més radicals de viure, que pretenen l'impossible o allò més singular, amè i diferent. «Cadascú a la seva i Déu contra tothom», de Werner Herzog. Traducció de Ramón Montón. Publica l'Altra Editorial. «Cada uno por su lado y Dios contra todos», de Werner Herzog. Traducció de Marina Bornas. Publica Blackie Books. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 04/03/2024

    Avui parlem de «Solito», de Javier Zamora

    «Solito» és l'última lectura de la Clara i l'Eric. Amb només nou anys, Javier Zamora fa un llarg i complicat viatge per reunir-se amb els pares als Estats Units, sense cap conegut. Una història real d'immigrants, amb una prosa impecable, escrita des de la inconsciència d'un nen. «Solito», de Javier Zamora. Publica Edicions del Periscopi i Random House.
  • 16/02/2024

    Avui parlem d'«El reloj de sol» de Shirley Jackson. Traducció de Maia Figueroa Evans

    La ficció de Shirley Jackson, «El reloj de sol», és perversament estranya, tant, que ha esgarrifat l'Eric i la Clara. La novel·la es desenvolupa al voltant de la fi del món, que ha d'arribar, i la visió d'un dels membres de la família qui potser podria salvar-los. «El reloj de sol» de Shirley Jackson. Traducció de Maia Figueroa Evans. Publica Editorial Minúscula. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 05/02/2024

    Avui parlem d'«Aún nos queda el teléfono» d'Erica Van Horn. Traducció d'Ana Flecha Marco

    L'Eric i la Judith han entrat en la vida d'Erica Van Horn i la seva mare tan sols llegint «Aún nos queda el teléfono». Una novel·la tendra amb una mirada afectuosa. Fotogrames senzills de la vida quotidiana que broten dels records. Una bonica petita memòria a la seva mare. «Aún nos queda el teléfono» d'Erica Van Horn. Traducció d'Ana Flecha Marco. Publica Alpha Decay.
  • 22/01/2024

    Avui parlem de «Satan en Holywood» de Jesús Palacios

    La Judith i l'Eric han llegit «Satan en Holywood», de Jesús Palacios. La crònica del món de l'espectacle presenta una trama plena de pàgines divertides de xafardeig sobre la màgia del cinema, en el seu sentit més ampli: personatges famosos, doctrines místiques, satanisme, etc. «Satan en Holywood» de Jesús Palacios. Publica Editorial Valdemar. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 01/01/2024

    Recomanacions de Reis 2024

    No es pot negar, els Reis són especials siguis gran o petit. Aprofitem aquesta avinentesa per fer unes recomanacions d'allò més variades per a aquesta Diada. Reglar-se llibres sempre és una mostra d'amor! Si mireu el cel, un estel us guiarà fins a Documenta. 00:00 - La Sara recomana un dels clàssics del feminisme contemporani «Dones, Raça i Classe», d'Angela Davis. L'obra se centra en el seu pensament, reviu la història ocultada i assenyala l’origen de les desigualtats i, tanmateix, aportar propostes per l'actualitat. Publica Tigre de Paper. 01:03 - La Clara Bafaluy ha escollit «Nosotras vinimos tarde», d'Elisa Coll. Una novel·la inspiradora que evidencia la necessitat d'altres formes de vida, fora dels patrons, on la construcció de futur amb les amigues és una prioritat. Tota una oda a l'amistat. Publica Amor de Madre Editorial. 02:26 - «La Trena», de Laetitia Colombani és l'elecció que ha fet la Hillary. Una novel·la sobre tres dones de tres països de tres continents diferents, els quals els seus destins estan inevitablement "trenats" pels contratemps de la vida. Publica Salamandra. 03:28 - La Clara Estrada porta el llibre infantil «Si plores com una font», de Noemi Vola. Aquesta és la història especial d'un cuc d'aparença trista i que plora molt. Un dia, però comença a pensar en els usos de les llàgrimes, com per exemple, coure amb elles la pasta. Publica Takatuka. 03:57 - L'Helena Pardo explica «Conejo Maldito». Una col·lecció inquietant de contes de terror, estranys que contenen elements de fantasia. L'escriptura grotesca, meticulosa i senzilla de l'autor afegeixen una mística i una intriga captivadora als contes. Publica Alpha Decay. 04:29 - L'Eric del Arco proposa «Un llarg hivern», de Colm Tóibín. L'escriptor irlandès situa la novel·la al Pirineu català. El fred i el paisatge blanc fan d'escenari: dos germans i un pare es veuran abocats a passar l’hivern sencer a buscar la seva mare desapareguda. Publica Amsterdam Llibres. 05:40 - En Josep recomana «Los espias no hablan». Carlos Holemans es basa en l'enigmàtica figura del seu pare, Karel Holemans, un agent secret i independentista flamenc que es convertí en heroi templer i somià ser pintor. Una biografia distreta i ben documentada. Publica Arpa. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 18/12/2023

    Recomanacions de Nadal 2023

    La Judith recomana «La casa de una escritora en Gales», de Jan Morris. Un relat íntim sobre el significat de ser gal·lès, amb totes les seves particularitats; la història dels gal·lesos i la supervivència per mantenir vives la seva llengua i la seva cultura. Traducció de Blanca Gago Domínguez. Publica Gallo Negro. L'Eric proposa «Un matí del terratinent». El conte, de Lev Tolstoi, mostra la realitat miserable d'aquells temps a Rússia i el conflicte entre camperols i terratinents i, actua com a testimoni de la desobediència d'un jove aristòcrata per millorar les vides dels camperols. Traducció de Miquel Cabal Guarro. Publica Cal Carré El Josep porta «Els casos més impactants del forense Narcís Bardalet», de Clàudia Pujol. Un llibre de morts, sense dramatismes. Un repàs dels casos més impactants de la trajectòria professional de Bardalet, ple de reflexions sobre la mort, sempre present, i que, sovint, no volem veure. Publica Ara llibres. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 04/12/2023

    Avui parlem d'«Una breve historia del coche bomba», de Mike Davis

    L'Eric i en Josep han llegit «Una breve historia del coche bomba». El llibre exposa la inquietant història d'aquesta arma de guerra, utilitzada sovint en els conflictes armats, i sosté com l'artefacte és avui dia una amenaça per les agències estatals d'intel·ligència. «Una breve historia del coche bomba», de Mike Davis. Publica Verso libros. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 06/11/2023

    Avui parlem d'«El Calamar gegant» de Fabio Genovesi. Traducció de Núria Saurina Eudaldo

    L'Eric i en Josep s'han submergit al mar amb «El Calamar gegant», de Fabio Genovesi. Un llibre d'allò més inusual amb pàgines plenes d'històries, curiositats, somnis i territoris inexplorats. Tota una defensa de la fantasia i dels mites que es poden fer realitat! «El Calamar gegant» de Fabio Genovesi. Traducció de Núria Saurina Eudaldo. Publica Edicions del Periscopi. Un canal de vídeo per parlar de llibres.
  • 06/11/2023

    Avui parlem d'«Els burgesos de Calais» de Michel Bernard. Traducció de Ferran Ràfols

    L'Eric i en Josep redescobreixen el segle XIX amb «Els burgesos de Calais» de Michel Bernard. La novel·la basada en l'intercanvi de cartes entre Dewawrin, alcalde de Calais i l'escultor Rodin, et submergeix en la peculiar història de creació d'aquesta obra d'art. «Els burgesos de Calais» de Michel Bernard. Traducció de Ferran Ràfols. Publica La Breu. Un canal de vídeo per parlar de llibres.

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades