No concebem l'estiu sense lectures! Llibres que hem llegit i us recomanem per a aquestes vacances.
L'Eric recomana «Un dia a la vida de l'Abed Salama: Anatomia d'una tragèdia a Jerusalem». L'accident d'un autobús escolar és una història demolidora, on Nathan Thrall mostrar les negligències d'una investigació i les dues cares del conflicte israelià-palestí. Traducció de Pau Gros. Publica Edicions del Periscopi.
Si voleu clàssics-moderns, la Sara ens proposa «Novel·la d’escacs» de Stefan Zweig. Una història breu amb els escacs com a teló de fons, per a grans reflexions sobre el nazisme i els mecanismes de supervivència. Traducció de Clara Formosa. Publica Viena Edicions.
La Judith proposa «Tomates verdes fritos» de Fannie Flagg. Evelyn, una dona frustrada de mitjana edat, queda commoguda per les històries de la senyora Ninny. Una història honesta de la vida a Alabama, que enganxa també als lectors. Un llibre que sempre funciona. Traducció de Victor Pozanco. Publica Capitán Swing.
Si voleu ser partícips d'una aventura intel·lectual, en Josep suggereix «Si un dit assenyala la lluna» de Toni Pou. Una petita delícia de llibre, de trama senzilla amb experiències personals, de ciència i humanitats, i amb Galileu com a punt d'inspiració. Publica Anagrama Editorial.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
La Judith i l'Eric han llegit «Ovni 78». Escenificada en la Itàlia dels anys 70, recorda la desconcertant història del segrest i l'assassinat d'Aldo Moro, junt amb la desaparició de dos joves. Una novel·la de trama complicada amb èmfasi als OVNIS i tot el que en derivà.
«Ovni 78» del col·lectiu bolonyès Wu Ming. Traducció de Pau Vidal.
Publica Manifest llibres.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
L'Eric i en Josep han llegit «Sé Mía», de Richard Ford. Una novel·la de costums i arquetips
de l'Amèrica del Nord. El retrat d'un pare al càrrec d'un fill amb ELA, dels esforços i els fracassos, del sentit i esperança que busquen la felicitat.
«Sé Mía», de Richard Ford. Traducció de Damià Alou.
Publica Anagrama
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
La Judith i la Clara han llegit «La colònia», d'Audrey Magee. L'estiu de 1979, un pintor anglès i un lingüista francès arriben en una illa remota d'Irlanda per trobar-hi inspiració. La novel·la, ben coral, explora els efectes del colonialisme a través dels seus personatges.
«La colònia», d'Audrey Magee. Publica Edicions Del Periscopi i Sexto Piso.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
El Josep i l'Eric no s'imaginaven una història així. L'última novel·la de Sergio del Molino, se serveix d'uns fets poc coneguts: els vaixells alemanys provinents del Camerun que van arribar a Espanya el 1916. Ara, el seu llegat és explicat pels seus descendents.
«Los alemanes», de Sergio del Molino.
Publica Alfaguara.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
Sant Jordi és un dia especial per tots aquells que ens dediquem al món del llibre i els qui sentim una atracció per la lectura. Amb la diada provem de transmetre aquest sentiment al gruix de la gent! L'equip de Documenta us deixem unes recomanacions.
L'Eric recomana la novel·la de renom de Pierre Loti, «El pescador d'Islàndia». Una història de trama senzilla. Dos pescadors bretons embarcats en la campanya de la pesca del bacallà, el mar sempre present i les famílies que esperen el retorn. Publica Adesiara Editorial.
La Judith proposa «Un cop de ploma», de Terry Pratchett. Després de la seva mort, es redescobreix aquest recull de contes publicat originalment als seus diaris amb pseudònims. Hi trobem, com sempre, històries enginyoses i divertides. Publica Mai Més.
La Nàdia suggereix «Los guapos», d'Esther Garcia. Una novel·la ambientada en l'Albufera de València amb una trama plena de successos estranys i desconeguts. Publica Anagrama.
En Josep aconsella «Baumgartner», de Paul Auster. Una novel·la amb una mirada àmplia a la vellesa, l'amor, la pèrdua i la memòria. En la narració hi trobem talent i introspecció, i qui sap si alguna part d'inspiració de la seva pròpia vida. Publica Edicions 62 i Seix Barral.
L'Ona recomana «Lo mig del món», de Roser Vernet. Un llibre profund, crític i necessari. Amb idees nitides que reivindiquen els lligams amb la terra, els llocs, el paisatge i la seva gent. Publica Club Editor.
La Sara proposa la novel·la gràfica «Herba», de Keum Suk Gendry-Kim. Una història real, absolutament crua, d'una jove coreana obligada a ser esclava sexual per a l'exèrcit imperial japonès durant la Segona Guerra Mundial. Publica Reservoir Books.
María Belmonte ha captivat l'Eric i en Josep amb «El murmullo del agua». En aquest extraordinari relat, l'autora ens parla de fonts, jardins i divinitats aquàtiques; pren l'aigua com a mite i en fa un viatge al llarg dels segles, de les seves perspectives més evocadores.
«El murmullo del agua», de María Belmonte.
Publica Acantilado.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
En Josep i l'Eric s'han inspirat en l'art de Herzog, allunyat del cànon predeterminat. «Cadascú a la seva i Déu contra tothom» és una introducció al seu món i a les experiències més radicals de viure, que pretenen l'impossible o allò més singular, amè i diferent.
«Cadascú a la seva i Déu contra tothom», de Werner Herzog. Traducció de Ramón Montón. Publica l'Altra Editorial.
«Cada uno por su lado y Dios contra todos», de Werner Herzog. Traducció de Marina Bornas. Publica Blackie Books.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
«Solito» és l'última lectura de la Clara i l'Eric. Amb només nou anys, Javier Zamora fa un llarg i complicat viatge per reunir-se amb els pares als Estats Units, sense cap conegut. Una història real d'immigrants, amb una prosa impecable, escrita des de la inconsciència d'un nen.
«Solito», de Javier Zamora.
Publica Edicions del Periscopi i Random House.
La ficció de Shirley Jackson, «El reloj de sol», és perversament estranya, tant, que ha esgarrifat l'Eric i la Clara. La novel·la es desenvolupa al voltant de la fi del món, que ha d'arribar, i la visió d'un dels membres de la família qui potser podria salvar-los.
«El reloj de sol» de Shirley Jackson. Traducció de Maia Figueroa Evans.
Publica Editorial Minúscula.
Un canal de vídeo per parlar de llibres.
La Judith i l'Eric han llegit «Ovni 78». Escenificada en la Itàlia dels anys 70, recorda la desconcertant història del segrest i l'assassinat d'Aldo M...
Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.
Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.
Personalització
Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.
Anàlisi
Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.
Marketing
Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.