Avui parlem de 'Pes mort', de Lluís Llort (Alrevés / crims.cat)

03/06/2019
  • Avui parlem de Pes mort, de Lluís Llort, editat per Alrevés / crims.cat. Una novel·la d'intriga que té lloc en un escenari ben quotidià —a la cantonada, com aquell qui diu— i una lectura desengreixant.

    En parlem quan passeu per Documenta! #Documenta110

    Transcripció del vídeo:

    Josep Cots: Èric, m'has tirat al damunt un pes mort... [Riuen] Jo estava en els cims místics i religiosos amb els Déus i m'has fet tocar de peus a terra amb aquesta novel·la... que no és policíaca.

    Èric del Arco: Hi ha un mort... [Riu]

    J: Hi ha un mort que pesa, sí, però amb un mort no n'hi ha prou per fer una novel·la policíaca.

    E: Bé, jo crec que sí que és una novel·la policíaca perquè tens una tensió per com resoldrà el tema. Potser no és policíaca, però sí que és d'intriga.

    J: Sí, això sí.

    E: Com resoldran aquest problema que tenen aquesta gent del restaurant de la cantonada de casa teva que fa menús i on tu vas a sopar normalment?

    J: Això és el que m'ha espantat a mi: que et pots trobar un mort en qualsevol moment, quan menys t'ho esperes, i aleshores què en fas?

    E: Ha mort algú a la llibreria alguna vegada?

    J: No, de moment no, gràcies a Déu, no, no, no...!

    E: Jo recordo que una vegada que estava a l'Espiga de Les Corts 
    —on faig teatre—, quan jo era vicepresident o tresorer, em van trucar un dia a la meva feina i em diuen "escolta, se'ns ha mort un jugador d'escacs, en directe".

    J: Hòstia. [Riu]

    E: I aleshores, clar, va haver de venir la policia i tot. [Assenyala el llibre] Coses que passen.

    J: Sí.

    E: A mi el que m'ha passat amb el llibre del Llort és que el vaig agafar després de tots aquests assajos sobre el tema de l'ateisme i tot això, i és una novel·la desengreixant. És un petit regal; llegeixes i t'ho estàs passant bé.

    J: És un divertimento. Un divertimento que els anglesos han fet molt, que et trobes un mort i van passejant el mort amunt i avall, per tot arreu. Hitchcock ho va fer molt bé...

    E: Amb La soga, no? És un altre tema, però...

    J: La soga també està molt bé, sí. Tenen un mort i no saben què fer-ne. I rius molt perquè és un retrat, una comèdia coral en què tots els personatges van reaccionant.

    E: Penso que el Llort, aquí, fa una construcció hàbil d'unes situacions i uns personatges, que són quatre, molt ben dibuixats, traçats; alguns són millors que altres, però en general tots són comprables.

    J: I és una comèdia... local. És una comèdia...

    E: Sí, sí, de la cantonada.

    J: De la cantonada.

    E: Pes mort. Lluís Llort. Alrevés.

    J: Alrevés.

    E: Recomanat!

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades