Avui parlem de 'En la ciudad líquida', de Marta Rebón, editat per Caballo de Troya

26/11/2018
  • Avui parlem de En la ciudad líquida, de Marta Rebón, editat per Caballo de Troya. I ho fem amb la Paula, la llibretera de matins. Rebón és traductora del rus al català i al castellà, i la "ciutat líquida" és Sant Petersburg; però no només. Aquest és un llibre que és un viatge que no s'acaba.

    En parlem quan passeu per la Documenta!

    Èric: Hola Paula, bon dia, bon dissabte.

    Paula: Bon dissabte.

    E: Ara que tenim el Josep a l'Índia fent  "tumbos", la Paula em va proposar un llibre fantàstic, que hem tingut a la llibreria durant molt de temps, que és En la ciudad líquida, de la Marta Rebón, publicat per Caballo de Troya. I per què me'l vas recomanar?

    P: Bé, perquè havíem parlat molt sobre literatura russa amb l'Àlex, que és un becari que vam tindre a la Documenta…

    E: Un becari! [Riu]

    P: Un becari que ja tenia el seus anys… Era lector de fa anys. Però bé, em va dir, si t'agrada molt la literatura russa, has de llegir això. És la traductora del rus al català i al castellà. I li vaig fer cas.

    E: És “la” traductora?

    P: Bé, quasi.

    E: La traductora. Marta Rebón, LA traductora.

    P: Em va fer il·lusió perquè al final estem constantment llegint traduccions i em feia il·lusió llegar la veu pròpia d'aquesta traductora. I és molt interessant.

    E: Jo, quan  el vaig agafar, vaig pensar, mira, aprendré moltes coses de Sant Petersburg. Perquè clar, això és Sant Petersburg, la ciutat líquida. I te n'adones que la ciutat líquida del títol no és només Sant Petersburg, que hi surt molt, i no és només Rússia, que ella és la traductora del rus. No, no, aquí passes de Tànger a Quito, i de Quito a l’altra banda del món.

    P: Sí, sí...

    E: Perquè els traductors tenen aquesta sort de poder treballar on els dóna la gana mentre tinguin un portàtil a la mà...

    P: Clar, clar..

    E: …amb algun accés a Internet de tant en tant.

    P: Exacte.

    E: I, aleshores, clar, comença a ser un cúmul de cites de coses… que vas morint d'enveja a mida que va avançant.

    P: Sí.

    E: Perquè, clar, és que dius, tot això s'ha llegit? Tot això coneix?

    P: I és maco, perquè és com que ho comparteix, totes aquestes cites i coses increïbles que ha anat acumulant o llegint al llarg del temps. És com que ho fica en aquest llibre.

    E: I moments, és a dir…

    P: Sí

    E: …moments històrics. I habitacions.

    P: Sí, molt interessant.

    E: “Aquí va viure no sé qui, aquí va viure no sé quant”… És com anar amb un guia turístic per les ciutats i vas passant per davant, i com que està ple de fotografies…

    P: Que són seves i de la seva parella, que és fotògraf.

    E: Sí. I tenen una web molt maca d'ells dos, conjunta, i després la web de cada un i tot això. [Assenyala una pàgina] Mira, els pingüins!

    P: Sí, sí, realment molt maco.

    E: És viatjar. Amb els llibres.

    P: Sí, que al final amb literatura és això. El viatge no s'acaba.

    E: I no és cap novetat [el llibre], perquè tothom dirà “això és molt vell, porta un any aquí”. Bé, però ho reivindiquem.

    P: Molt bé.

    E: I ho recomanem per Nadal.

    P: Sí 

    E: En la ciudad líquida, Marta Rebón, Caballo de Troya.

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades