Semblança: Jordi DOMENECH Millet
Va estudiar comerç. Va treballar primer en publicitat directa, després a lus arts gràfiques: fullets comercials.
Pertanyé al. Grup de Joventut del Club de Amigos de la UNESCO, on es feia molta vida social i cultural, amb cine-club, xerrades, visites culturals, excursions, etc.
Aquest llibre d'Homenatge a León Felipe va tenir el seu origen a resultes de l'Homenatge que es va fer al Club Unesco de carrer Llúria a León Felipe el 18 de setembre de 1978, pels 10 anys de la seva mort a Méxic, que va tenir una gran expectació.
DOMENECH que tenia en aquelles dates, va parlar amb Alejandro Finisterre, albacea de León Felipe, a Madrid. I va anar a Mèxic, on realitzà un curs de literatura llatinoamericana a la Universidad Nacional Autónoma de México.
Amb motiu dels 10 anys del recordatori de León Felipe de 1.978, va escriure un assaig d'Homenatge. Va parlar amb Pere Gimferrer, i li va dir que ell l'havia fet sobre Vicente Aleixandre i que li havia editat Anagrama, però no va trobar editor.
També va parlar amb Jordi Maragall, pare de Pasqual i Ernest, aleshores president de l'Ateneu del carrer Canuda, i li va dir que parlés amb qui portava el calendari d'actes. També amb Francesc Coma vocal de literatura de la Institució. Va fer la presentació anticipada de l'assaig "Homenatge a León Felipe" a la Sala Josep Mª de Sagarra de l'Ateneu, però tampoc el va poder editar.
A lo llarg dels anys va anar fent conferències, xerrades i tallers als Clubs Unesco del carrer Ausiàs March i del carrer Mallorca, als tres col·legis Majors de la Universitat de Barcelona, a les escoles de belles arts i d'oficis artístics, etc. Sobre diferents temes, sempre dins de la poesia, les belles arts i la literatura. També amb els seus propis poemes, que no ha pogut publicar mai.
Fins que va conèixer Adolfo Castaños amb qui va crear la cooperativa d'autors-editors, registrada amb la denominació Katarsi Literàriael 2.011, que no reixí per malaltia del dos.
Després de veure com Abacus s'ha quedat amb un munt d'editorials, i que BonPreu ho ha fet amb l'Enciclopèdia Catalana, va veure que el camp editorial tampoc gaudia de molt bona salut i va decidir que s'autopublicaria el seu llibre, però fent una mica de peripècia (Aristòtil) publicant-lo a Edicions de quaderns de les Panatenees, presentant-lo a llibreries i biblioteques amb algunes ajudes d'amics.
_________________________________________________