Avui parlem de "Biblioteca Bizarra", d'Eduardo Halfon

07/05/2018
 • Avui parlem de Biblioteca Bizarra, d'Eduardo Halfon, editat per Jekyll & Jill. I ho fem amb una cara nova: en Lluís Ruiz, aprenent de llibreter de tardes de la Documenta.

  Biblioteca Bizarra
  és la seva primera recomanació. Un recull d'articles sobre llibres i, alhora, sobre diferents personatges, inclòs el mateix autor.

  En parlem quan passeu per Documenta!


  Transcripció del vídeo:

  Èric del Arco: Com que el Josep està de vacances "en la playa de Creta", avui tenim aquí el Lluis, que està totes les tardes a Documenta i que em va fer llegir aquest llibre d’Eduardo Halfon, Biblioteca Bizarra, de Jekyll & Jill (que sempre dic Jekyll & Hyde i mai els trobo!). La veritat és que jo no havia llegit res del Halfon i em va agradar molt.

  Lluis Ruiz: És una meravella.

  E: Per què?

  L: Jo al Halfon ja l’havia llegit i sempre fa l’exercici de preguntar-se pels llibres. I aquest llibre és literalment això: és un recull de cinc articles que devia publicar en diferents revistes, i tots tenen en comú aquest nexe que és la figura del llibre, o de la bibliofília. 

  E: El que passa és que comences a llegir-lo i jo no em vaig adonar que eren diferents article fins al tercer o quart. Li vaig trobar una continuïtat en què barreja això que dius tu, els llibres, i la seva vida. Sense ser un jo d’aquestes farragós, no? De "jo, jo, jo i jo".

  L: Sí, perquè el que fa és explicar les seves anècdotes i les seves experiències pròpies que ha tingut amb altres escriptors...

  E: I explica molt!

  L: Exacte.

  E: Perquè t’explica... la seva vida...

  L: Aquí està el tema.

  E: ...que és de Guatemala, que va haver de fugir, que va anar als Estats Units, que va tenir un fill allà... Amb pinzellades molt curtes, arribes a saber molt d’ell. I dels llibres.

  L: Exacte.

  E: I de personatges. 

  L: Totalment. Jo crec que és la gràcia. Que a partir de les seves anècdotes va traçant la seva vida i...

  E: I la portada.

  L: La portada és meravellosa.

  E: Per què? (Riu)

  L: Perquè no l’entenc, deu ser!

  (Riuen)

  E: "Que nos lo explique Halfon!".

  L: Em sembla divertidíssima.

  E: Bé, doncs el recomanem, no?

  L: Absolutament.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Cero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades